Nederland staat vol met afvalbakken  

    

Nederland staat vol met afvalbakken, zowel op straat, in natuurgebieden als op publieke plaatsen zoals in parkeergarages.
Afvalbakken met veel passanten zitten natuurlijk veel sneller vol dan op minder druk bezochte plaatsen. Er moet dan een gemiddelde gekozen
worden voor het legen van deze afvalbakken.
Wij hebben hier oplossingen voor in de zakelijke markt maar ook voor bewoners in een collectief.

 


Amsterdam 

 


Amersfoort                             

 

Bushhouse

Bushhouse Out of Home zat ook met een zwerfafval probleem. Zij zijn eigenaar van één bushokje en exploiteren daarin twee reclamevakken.
Omdat er géén afvalbak stond troffen ze vaak zwerfafval aan bij het wisselen van de posters. Als eerste logische stap is er een afvalbak geplaatst.De oude situatie met zwerfafval     

                                                                                             


De geplaatste afvalbak van het merk Bammens

Hoenderloo

Maar het bushokje staat midden in de uitgestrekte bossen op de Veluwe in de driehoek Apeldoorn, Arnhem en Barneveld.
Vanaf Hoenderloo is het naar Arnhem 25 km, Barneveld 24 km en Apeldoorn 15 km. Hoenderloo ontvangt veel toeristen waardoor de afvalstroom
een erg wisselend beeld geeft en er vaak door Bushhouse onnodig 30 km gereden werd. Op andere momenten kwamen we juist weer te laat,
en was de afvalbak vol met als gevolgen dat het afval ook rondom de afvalbak lag.


Dashboard

 

IoT Sensor

Maarten-in heeft voor Bushhouse in de afvalbak een sensor geplaatst die informatie via LoRa inzichtelijk maakt op verschillende devices zoals de smartphone, tablet en op de PC.
De vullingsgraad van de afvalbak is nu eenvoudig af te lezen in een dashboard. Deze afvalbak heeft ruimte voor 60 cm afval. Als er nog 5 cm ruimte beschikbaar is volgt een signaal
en gaat Bushhouse de afvalbak legen. Nuttige informatie zoals de batterijspanning van de sensor geven we door via het dashboard.
Doordat medewerkers van Bushhouse nu precies
kunnen aflezen wanneer de afvalbak vol zit, besparen ze ritten van 30 km en dus veel tijd en geld. De verminder uitstoot van C0 2 is winst voor het milieu.

x
                               Vullings Percentage                                                          

 


                                Batterij Spanning

 


Gepatenteerde Maarten-in montageplaat 'Capitole Prestige' voor de Sensor

 


De afstand Sensor

 

 

Maarten-in Kasteel Rosendael

Leon Brekelmans directeur eigenaar van TTB uit Apeldoorn kwam in contact met Maarten-in en legde ons de volgende vraag voor: 'Wij zijn als huisinstallateur van Het Geldersch Landschap verantwoordelijk voor de verwarming van Kasteel Rosendael. Er staat op de zolder van de kasteeltoren een warmteverdeler. Monumentenzorg schrijft voor dat er niet geboord mag worden in de historische zolder van de toren.
Is jullie LoRa techniek in staat om het signaal vanuit de thermostaat in de kasteeltoren naar de zolder te brengen?’

TTB heeft een sterke focus op duurzame technieken, waaronder Biomassa installaties en dat sluit naadloos aan bij de visie van Maarten-in op duurzaamheid. Deze uitdaging zijn we natuurlijk aangegaan en inmiddels in de oplossing gerealiseerd. Omdat we met de LoRa techniek van Maarten-in naast de temperatuur even makkelijk als doeltreffend de luchtvochtigheid kunnen meten, worden beide nu in de kasteeltoren gemonitord en naar een receiver op de zolder van de kasteeltoren gestuurd. Dit zonder gaten te boren en/of kabels te leggen. We hebben we deze voor Het Geldersch Landschap belangrijke informatie ook direct inzichtelijk gemaakt in de vorm van een overzichtelijk dashboard. Samen met TTB hebben we Smart City ook buiten de stad gebracht en is de stap naar Smart Castle gezet.

SmartCity oplossingen

Smart City oplossingen kunnen wij bieden door detectie van o.a. geluid, temperatuur, beweging, luchtvochtigheid en fijnstof.
Uit ervaring weten we hoe moeilijk bijvoorbeeld een politieke discussies met bewoners kan zijn als er géén data beschikbaar is.
Vanuit beschikbare data kan er veel makkelijker een oplossing worden gevonden omdat een inhoudelijke duscussie op feiten gevoerd kan worden.